Barion Pixel Hogyan készült a mesekönyvem? - Kezdetek
local_post_office
Iratkozz fel hírlevelünkre, és töltsd le ingyenes színezőinket, játékainkat!

Hogyan készült a mesekönyvem? - Kezdetek

Hosszú, fáradságos és rögös úton járva, sokkal több munkát és odafigyelést megkívánva, mint ahogy azt valaha gondoltam.

A mesekönyv, és a történeteink megírásának ötlete onnan ered, hogy a gyerekeim figyelmét sajnos kezdettől fogva nem ragadták meg a könyvek. Örökmozgó Olíviám állandó mozgásban van, és bár Nonó nagyon nyugodt kislány, de a tesó lendülete őt is viszi magával.

Nagyon szeretek olvasni és rajzolni, beszélni pedig még annál is jobban, így esténként gyakran a saját történeteinket mondtam el a lányoknak. Néha az én gyerekkoromból idéztem nekik, máskor az ő történeteikből, hogy miket csináltak babaként, vagy mi történt velünk aznap.

Ezeket az elbeszéléseket annyira szeretik a mai napig, hogy úgy döntöttem, leírom őket. Barátainkat, ismerőseimet is megörvendeztettem az írásaimmal és végül arra jutottam, talán másoknak is örömet szerezhetnék velük. Mégsem volt hiábavaló az a kommunikáció szak, mielőtt jogásszá lettem. Az első sorok leírása óta viszont több, mint fél év telt el..

A mesekönyv nyomdába kerüléséig ugyanis hosszú út vezet, számtalan jogi és üzleti döntés előzi meg, nem csak kreatív alkotás. Mivel szerettem volna addig és amellett is elmesélni az aktuális történeteinket, így jött létre ez a weboldal, aminek a kezdőlapján olvashatjátok a legújabb meséimet. A blogon pedig megosztom veletek a valós, mindennapi történeteinket, a tapasztalatainkat, érdekességeket, legyen szó akár étteremről, hotelről, vagy légitársaságról egy átlagos, mindennapi család szemszögéből. Ezzel bepillanthatott a kulisszák mögé, mit is gondolt Anya valójában, ami a mesében bizony nem szerepel.

Amikor a meséket elkezdtem könyvvé rendezni, az első kihívást az jelentette, hogy melyik történetek kerüljenek a könyvbe. Kategóriákba soroltam őket és felállítottam egy koncepciót, hogy minden területről legyen egy-egy mese, arra is figyelve, hogy minden évszakból is legyen köztük néhány. A könyvben így lett összesen 10 fejezet, plusz egy ráadás, amit egyelőre nem árulok el, hogy mi az.

A következő lépés a grafikai tervezés volt. Ez még nagyobb feladatnak bizonyult és főleg az a része, hogy megtaláljam azokat az embereket, akik az én szememmel látják a világot. Nem szerettem volna gyorsan összedobott, sablonos munkát és nagyon fontos volt számomra az egész összképnek a kedvessége és szerethetősége. Nagyszerű és tehetséges alkotók vesznek körül ezen az úton, és végül az érzéseimre hallgatva döntöttem úgy, hogy Barbiáni Patrícia lesz a társam az alkotásban. Barátságunk régre nyúlik vissza, még jóval azelőtt kezdődött, hogy ő hét hosszú évre Los Angelesbe költözött. Amióta itthon van, naponta fáradhatatlanul dolgozik a rajzok tökéletes kivitelezésén, és minden általam készített papír fecniből digitális csodát varázsol. Megleshetitek őt az Instagramon bpatrika néven!

     

Nincs könnyű dolga velem, mert pontosan tudom, hogy mit szeretnék látni a képeken. A könyv minden oldalához vázrajzot készítek és szövegesen leírom a szereplők cselekedeteit, arckifejezését. Ezeket a rajzokat Patrícia először digitálisan körvonalazza, és ha kell, addig módosítjuk, míg vissza nem adja azt az érzést, eseményt, amiről a mese szól. Ezután következik a színezés és a dekorálás. Nagyon hálás vagyok a partnerségért, amit ebben a munkában kapok, az ő munkájának köszönhetően fogjátok azt a szépen kidolgozott, egyedi grafikát kapni, ami különlegessé teszi a könyvet. Itt nincsenek az internetről összevágott képsablonok, más művekkel összekeverhető, hasonló karakterek. Ebben a könyvben minden egyedi és hosszú munka gyümölcse. A mesék megírása és a képek rajzolása is.

A könyv elkészítése mellett (ami még magában foglalja a borítótervezést, a korrektúrát, szerkesztést és a tördelést is) számos feladatot kellett megoldanom. Sokat gondolkodtam rajta, hogy próbálkozzak-e kiadókkal együttműködni, de mivel az egész folyamatot teljesen magaménak érzem, ezért első körben magánkiadásban adom ki a művem. Alapítottunk egy céget a folyamatok végrehajtására, felkerestem számos nyomdát, hogy ajánlatokat kérjek. Weboldalkészítőkkel tárgyaltam és webshopról egyeztettem, hogy értékesíteni tudjak, miközben cégjogi, szerzői jogi és adatvédelmi szakjogász ügyvéd kollegáim segítettek a jogszabályoknak történő megfelelésben. Mindenhez, amit itt láttok, kellett egy jó webgrafikus, egy ügyes informatikus, és a barátaim, akik mindig őszinte és kritikus szemlélettel adták tudtomra, ha nem jó úton járok. Örülök, hogy olyan emberek barátságát tudhatom magaménak, akik mindig a szemembe merik mondani a véleményüket. Akik ismernek annyira, hogy tudják, miből nem engedek és akik ha kell, a távolból kivárják, míg végre ráérek a munkák közepette. Nem távolodnak el akkor sem, amikor én bezárkózom, mégis segítenek, amikor szükségem van rá. És akikkel a kapcsolatom olyan mély, hogy elbírja az építő kritikát, a pozitív és negatív visszajelzéseket egyaránt. Itt is és újra meg újra nagyon köszönöm a segítségeteket!

A könyv most már befejező szakaszába érkezett, de a történeteim soha nem érnek véget. Kövessétek őket a kezdőlapra vagy a mese fülre kattintva, és alig várom, hogy a kezembe foghassam az első nyomtatott példányokat. :)

   

Duplázd meg a kedvezményed

Olívia, Nonó és Beni kutya - A KÖNYV

5 490 Ft

4 666 Ft

15%

Szerzői kedvezmény és dedikálási lehetőség a honlapon! Kérd a mesekönyvet személyre szóló üzenettel, névre szólóan dedikálva, egyenesen a szerzőtől. Rendeld meg itt a családunkról szóló mesekönyvet, minden oldalon hatalmas rajzzal, ami lányoknak és fiúknak egyaránt izgalmas történeteket foglal magába! Minden sora a családom iránt érzett végtelen szeretetettel és lelkesedéssel íródott.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!