Barion Pixel Üdvözöllek az Olívia, Nonó mesekönyv sorozat oldalán!
Bemutatkozó

Üdvözöllek az Olívia, Nonó mesekönyv sorozat oldalán!

Öt évvel azután, hogy megszületett első kislányom, Olívia, válaszút elé érkeztem. Folytatom-e a jogi pályát ingatlan szakjogász ügyvédként, vagy megvalósítom azt, amire gyerekkorom óta vágytam, és írni fogok. Az utóbbit választottam.

Nagyon nehéz döntés volt ez, sok kérdéssel és (máig tartó) bizonytalansággal, de úgy éreztem, eljött az ideje, hogy szívből alkossak olyat, amivel értéket adhatok, és amivel megérinthetem kicsik és nagyok lelkét egyaránt.

Már jóval korábban elindultam afelé, hogy az írással foglalkozzak, mert a gimnázium után a Budapesti Kommunikációs Főiskolán végeztem kommunikáció és üzleti kommunikáció szakokon (ma már Metropolitan Egyetem), de mellette elvégeztem a jogi egyetemet is, és végül hosszú évekig ingatlanjogi területen dolgoztam.

A gyerekkel itthon töltött évek hatalmas lelki fejlődést és még nagyobb erőt adtak ahhoz, hogy belevágjak az írásba, és így készült el az Olívia, Nonó és Beni kutya című első, 11 történetet magába foglaló könyvem, ami 2021. januárjában jelent meg, és ma már országosan kapható a legnagyobb könyvesboltokban.

Folytatása, az Olívia, Nonó és a segítő kezek I-II. kötet 2021. októberben 12-én jött ki a nyomdából, és a mindennapok kedves, hétköznapi történetei közé szőve olyan érzékenyítő meséket foglal magába, mint a fogyatékkal élő kislány barátsága, a kerekesszékes élet, egy Down-szindrómás kisfiú története, az Anya és Apa veszekedtek, vagy a Papa beteg – apukám története, aki méltóságteljes harcot vív a gyógyíthatatlan rák ellen.

Az érzékenyítést nem lehet erőltetni. Fontosabbnak tartom az elfogadást és segítségnyújtást természetessé tenni, ezért a meséim olyan értékrendet közvetítenek, aminek alapja a szeretet és a tisztelet, mások megbecsülése.

Hétköznapi szülőként sokszor nem könnyű az emberek különbözőségeiről beszélni, a gyerekeknek azonban nagy szüksége van őszinte, kedves magyarázatokra.

Hiszem, hogy minden gyermek jó és nyitott a világra, a mi felelősségünk pedig mindezt megőrizni bennük a közösségbe kerülés után is.

A mi feladatunk példát mutatni, hogy amikor kapcsolatokat alakítanak ki, társaikat soha ne bántsák, helyette segítő kezet nyújtsanak, amikor csak tudnak, és felismerjék, hogy - bár nem vagyunk egyformák - mégis ugyanolyan értékes minden ember a világon.

 Szeretettel,

dr. László Tímea