Barion Pixel Üdvözöllek az Olívia, Nonó mesekönyv sorozat oldalán!
Bemutatkozó

Üdvözöllek az Olívia, Nonó mesekönyv sorozat oldalán!

Az Olívia, Nonó mesekönyv sorozat a magyar piacon egyedülálló és hiánypótló történetek sora a 2-7 éves korosztály számára, amely széles körben fogja össze az érzékenyítő témákat a már megjelent három kötetben. Az empátianövelő meséket az általános iskolák alsótagozatosai számára is ajánlom, mert az ovis évek után az új közösségbe kerüléssel fontos megerősíteni a gyerekekben azt az alapvelvet, hogy másokat nem bántunk, társainkkal szemben legyünk kedvesek, elfogadóak és segítőkészek. 

Az Olívia, Nonó mesék egy a saját családom történetein keresztül az élet hétköznapi dolgairól szólnak. Ovikezdésről, vérvételről, farsangról, és más olyan témákról, amik minden gyerkőc számára érdekesek, és bárki könnyen tud velük azonosulni. A sorozat első része az Olívia, Nonó és Beni kutya 11 mesét foglal magába, köztük egy beszélgetést a koronavírusról is.

Folytatása, az Olívia, Nonó és a segítő kezek I-II. kötetek tíz meséje között olyan érzékenyítő témákról olvashattok, mint az örökbefogadás, a kerekesszékes élet, a Down-szindróma, egy fogyatékkal élő kislány barátságaAnya és Apa veszekedése, gyógyíthatatlan betegség a családban. Ezek a nehezebb, sok gondolatot ébresztő és beszélgetést elindító mesék a könnyedebb, mindennapi történetek közt kaptak helyet, hogy a könyvek szerethetőek, könnyen  befogadhatóak legyenek a gyerekek számára.

A borítón olvasható ajánlókat pszichológusok, könyvkritikus és újságíró írtákBojti Andrea, Dr. Borsné Szlávecz Dorina, Fábián Réka, Zubor Rozália.

"Olyan átfogó és hiánypótló mesekönyvek ezek, amiknek minden ovis könyvespolcán ott a helye!" - olvasható a pszichológus ajánlásában.

A mesebeli Anyát,  vagyis engem, a szerzőt legtöbben ingatlan szakjogászként ismernek, de már gyerekkorom óta szerettem volna az írással foglalkozni. A gimnázium után a Budapesti Kommunikációs Főiskolán végeztem kommunikáció és üzleti kommunikáció szakokon (ma már Metropolitan Egyetem), de mellette elvégeztem a jogi egyetemet is, és végül hosszú évekig ingatlanjogi területen dolgoztam.

A gyerekkel itthon töltött évek hatalmas lelki fejlődést és még nagyobb erőt adtak ahhoz, hogy belevágjak az írásba, és így készült el az Olívia, Nonó és Beni kutya című első, 11 történetet magába foglaló könyvem, ami 2021. januárjában jelent meg, és ma már országosan kapható a legnagyobb könyvesboltokban.

„Az érzékenyítést nem lehet erőltetni. Fontosabbnak tartom az elfogadást és segítségnyújtást természetessé tenni, ezért a meséim olyan értékrendet közvetítenek, aminek alapja a szeretet és a tisztelet, mások megbecsülése.

Hétköznapi szülőként sokszor nem könnyű az emberek különbözőségeiről beszélni, a gyerekeknek azonban nagy szüksége van őszinte, kedves magyarázatokra. Hiszem, hogy minden gyermek jó és nyitott a világra, a mi felelősségünk pedig mindezt megőrizni bennük a közösségbe kerülés után is.

A mi feladatunk példát mutatni, hogy amikor kapcsolatokat alakítanak ki, társaikat soha ne bántsák, helyette segítő kezet nyújtsanak, amikor csak tudnak, és felismerjék, hogy - bár nem vagyunk egyformák - mégis ugyanolyan értékes minden ember a világon.”

Erről szól az Olívia, Nonó sorozat a mindennapi történetek közé szőtt érzékenyítő mesékkel, miközben a magyar piacon egyedülálló módon fogja össze ezen témákat az ovisok számára. A már megjelent három mesekönyv kedvezményesen elérhető a 'vásárlás' fül alatt, és az előkészületben lévő folytatás 2022. karácsonyára várható.

dr. László Tímea,
szerző