Barion Pixel A Segítő kezek I. meséi
Bepillantás

A Segítő kezek I. meséi

Az Olívia, Nonó és a segítő kezek két kötete a mindennapi mesék közé szőve érzékenyít gyerekeket és felnőtteket egyaránt, hogy már egészen pici kortól elfogadó szemléletet adjon az olvasóinak.

A gyerekek alapvetően nyitottak és segítőkészek egymással szemben, azonban a közösségbe kerüléssel valami megváltozik. Megváltozhat, de ennek nem kell így lennie, és nagyon sokat tehetünk, és kell is tennünk azért, hogy ez ne így legyen.

Mindannyian félünk a szeretett kincsünket kiengedni az otthon biztonságából, elindítani az úton, beszoktatni a bölcsödébe, óvodába, ahol nem tudjuk megvédeni őket másoktól, a világtól.

De megmutathatjuk neki, hogyan viszonyulunk mi másokhoz, hogyan segítünk egymásnak, és a példánkon keresztül fogják megtanulni ők is, hogyan ne bántsák majd egymást, sőt. Segítő kezet nyújtsanak egymásnak ahol csak tudnak. Ha mindannyian ezzel az értékrenddel és hozzáállással engedjük útjára a kicsiket, azt a csomagot adjuk útravalóul, akkor bízhatunk abban, hogy ugyanezt fogjuk visszakapni is.

A következő bejegyzésekben részletesebben írni fogok a Segítő kezek tíz meséjéről, hogy megmutassam a mondanivalójukat, az értéküket, a bennük rejlő edukációt, de még inkább a szeretetet, ami az egész könyvet, és a teljes sorozatot vezérelte és viszi előre.

A Segítő kezek I. kötet meséi:

1. Nonó óvodába megy – Ne engedd el a kezem! Mese az ovikezdés nehézségeiről, elválásról, új örömökről, aminek a végén Nonóból felszabadult, boldog kis óvodás lesz, és tudja, hogy Anya és Apa láthatatlanul akkor is fogják a kezét, amikor nincsenek mellette.

2. Homoktenger – Egyforma kéznyomok. Történet egy fogyatékkal élő kislány barátságáról, ami megmutatja, hogy a gyerekek mindig megtalálják a módját a közös játéknak, Olívia pedig bátran kiáll kis barátjáért, mert minden felnőtt és gyerek csak egy apró része a világnak, de ha a kis homokszemek összeállnak, hatalmas homoktengerré válnak, és ugyanígy erősebbek az emberek is, ha mindenki segítő kezet nyújt egymásnak.

3. A kertépítés – Szorgalmas kis kezek. Könnyed szórakozást nyújt a Homoktenger lelki mélysége után, és a kis olvasó megnézheti benne, hogyan lett Olíviáék kertje szép és rendezett. Mennyi minden kellett hozzá, kis markoló és talicska, sok növény és mennyi munka, és persze a szorgalmas kis kezek, akik fáradhatatlanul dolgoztak Anyával és Apával együtt. A munka eredményét pedig azóta is élvezi a család.

4. A kerekesszékes bácsi – Kezeimmel hajtom a kerekem. Olyan történet, ami bárkivel megeshet, és segít magyarázatot adni a gyerekeknek, miért ül valaki kerekesszékben. Zoli bácsi leesett egy magas létráról, és eltörött a gerince. Őszintén beszél róla, hogy már nem fog tudni felállni, ugyanakkor olyan lendülettel hajtja magát a kerekesszékével, aminek sokan csodájára járnak. Az ő élete példamutató és erőt ad másoknak is, hogy még egy ilyen helyzetben is annyi mindent meg lehet valósítani, ha az ember igazán akarja.

5.  A kókuszgolyók – Maszatos kezecskék. Kedves, szórakoztató történet arról, ahogy Olívia és Nonó maszatos kézzel édességet készítenek az óvodai évzáróra, a mondanivaló azonban sokkal fontosabb ennél: nincs jobb dolog annál, mint megosztani másokkal azt, amink van, akár csak egy kókuszgolyót is.

A könyvben nemcsak a főszereplő család valós, hanem az érzékenyítő történetek szereplői is. A Homoktengert egy olyan kislány inspirálta, aki az egyetlen ctnnb1 szindrómával bejegyzett gyermek ma Magyarországon, és az édesanyja aktívan működik a közösségi médiában, hogy helyzetüket megismertesse másokkal is.

A kerekesszékes bácsi a család barátja, és szomszédja is egyben. Inspiráló, pozitív személyiség, és a róla szóló mesébe foglalt párbeszédeket a vele való találkozás ihlette.

Mivel a gyerekek alapvetően nyitottak és elfogadóak egymással szemben, így a mesék célja ennek a hozzáállásnak a megőrzése és a megerősítése a közösségbe kerülés idején és azon túl is, egy hétköznapi magyar család történetein keresztül.

Hamarosan bemutatom a Segítő kezek II. történeteit is, ezután pedig érkeznek az érzékenyítő mesék valós szereplőivel készült beszélgetések. Olyan történetek, élethelyzetek, amik mindenki számára érdekesek, újak és talán más meglátásba helyezik a korábbi elképzeléseinket.


A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!