Barion Pixel Apró lépések a Földünkért
Story csütörtök

Apró lépések a Földünkért

Milyen apró lépéseket tehetsz a háztartásodban, ami segít kevesebb hulladékot termelni, és védi a környezetet?

A videóban mutatok néhány dolgot, amiket már régóta alkalmazunk, de ez csupán a jéghegy csúcsa, számos egyéb olyan dolog van, amiket lépésenként bevezetve a hétköznapjainkba további támogatást jelentenek a Földünk megkímélésének.

  • Bevásárlótáskákat hosszú ideje nem vásárolunk, újrahasznosított anyagból készült, erős, sokszor használható táskáink vannak, amiket mindig elviszünk magunkkal vásárolni.
  • A zöldségeket, gyümölcsöket sokszor használható kis tasakokba tesszük, amik szintén előre bekészítünk a bevásárlótáskába.
  • A tároláshoz igyekszünk strapabíró, vastagabb üvegből készült edényeket, dobozokat használni, amik nem mennek tönkre a sok mosástól, mosogatógéptől, nem válnak néhány hónap után furcsa felszínű, kevésbé tetszetős darabokká.
  • A szememet természetesen szelektíven gyűjtjük, a főzésnél keletkező húsos maradékokat pedig örömmel fogyasztja el Beni kutya.
  • Az olajat minden használat után leszűröm, és amennyiszer lehet, újra felhasználjuk, és ha már nem lehet tovább sütni benne, akkor egy külön, kizárólag olaj összegyűjtésére szánt kannába tesszük, hogy a megfelelő helyen leadhassuk.
  • Igyekszünk kevés műanyag palackos dolgot vásárolni (vízszűrő kancsót használunk például a csapvízhez), amire mégis szükség van, annak a kupakját külön gyűjtöm, hogy jótékonysági céllal leadhassam, és jó ügyet szolgálhassanak.

Természetesen nagyon sok dologgal tudunk még tenni a kevesebb szeméttermelésért, váncsi vagyok a Ti megoldásaitokra is, osszátok meg velünk a Facebookon!

A családunk, és így az Olívia, Nonó mesék is elkötelezettek a környezet-és az állatok védelme mellett, valamint kiemelten fontos számomra a társadalom mindazon tagjának segítése és támogatása, akik valamilyen okból nehezebb helyzetben vannak társaiknál.


A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!