Barion Pixel Az ATV Start Pluszban az érzékenyítő mesékről beszélgettünk
Élő adásban a Segítő kezek

Az ATV Start Pluszban az érzékenyítő mesékről beszélgettünk

Az Olívia, Nonó és a segítő kezek kapcsán az ATV Start Plusz élő adásában beszélgetünk Kárász Róberttel és Krugl Emíliával az érzékenyítő mesék fontosságáról, a mesék szerepéről a gyerekek életében.

Nagyon fontos volt számomra ez a találkozás, hiszen Kárász Róbert már 2012 óta dolgozik a Törőcsik Marival alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány által működtetett kávézó üzemeltetésén, ami fogyatékkal élő dolgozókat foglalkoztat kiemelkedő arányban.

Robi azt vallja, hogy „aki az átlagosnál több kapcsolattal rendelkezik, annak kötelessége felkarolnia a rászorulókat és kiállnia mások jogaiért.” Amikor ezt a nyilatkozatát olvastam, és azokat a fantasztikus eredményeket láttam, amiket az éves fogadj örökbe macit rendezvényen elértek, nem volt kétséges számomra, mennyi mindent tesz, szervez - nem csak azokért az emberekért, akiket az Alapítvány közvetlenül foglalkoztat, de - minden hátrányos helyzetű emberért.

Az Üllői út 2-4 szám alatt található Premier Cultcafe kávézó, illetve közösségi-és kulturális központ is egyben, ahol fogyatékossággal élők számára biztosítanak munkahelyet, támogatva ezzel önálló életvitelüket, a társadalomba való beilleszkedésüket. Céljuk, hogy a munkaadókat ösztönözzék a fogyatékossággal élő munkavállalók alkalmazására, és hogy szemléletformálással támogassák a befogadó társadalom megvalósulását – olvasható a Premier Cultcafe oldalán.

Ezek ismeretében nagyon megtisztelő számomra, hogy Robi felajánlotta, hogy a kávézóban szervezzünk egy könyvbemutatót, író-olvasó találkozót az Olívia, Nonó és a segítő kezeknek, hogy a mesék- és azok értékrendje minél több olvasóhoz eljuthasson.

Kedves Emília és Robi, nagyon köszönöm Nektek a kedvességetek, a megnyugtató szavaitokat, amiknek hála fél fokkal kevésbé izgultam az adás előtt – bár így is remegett kezem-lábam – és bízom benne, hogy lehetőségem lesz a könyveket egy ilyen eseményen megmutatni.

Ez lesz a következő, amin dolgozni fogok :)

 

kapcsolódó:

https://www.premiercafe.hu/rolunk/

https://24.hu/belfold/2016/12/01/csodabogarkent-neztek-rajuk-ma-ovek-budapest-legjobb-kavezoja/

 


A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!