Barion Pixel Csüngő-eper és csodakaspók
Story csütörtök

Csüngő-eper és csodakaspók

Évek óta csodálattal nézem másoknál, milyen szép gyümölcseik teremnek otthon, és szívem szerint gyümölcsfákat is ültettem volna a házunk köré – de a férjem racionalitása (permetezés, szüretelés és egyéb kötöttségek, amik nem mindig összeegyeztethetőek az életvitelünkkel) visszatartanak ettől (még). Viszont egy kisebb projektet végre megvalósítottunk, és lettek saját, házilag ültetett eper-palántáim.

Érdeklődés körömet napi szinten frissen tartva az Instagram sokadik alkalommal hozta fel nekem egy csüngő-epreket hirdető weboldal reklámját, amelynek tartalma szerint gyorsan és könnyedén lehetnek nekem is ilyen fantasztikus epreim otthon.

Jelezvén ezt a lehetőséget életem párjának, ő rögvest meg is rendelte ezeket a csodákat, ám meglepetésemre a tervezett 5 db palántám helyett összesen 40 darabot kaptam.

Az van ugyanis, hogy ezen az oldalon – bár a reklámban kifejezetten csüngő-epreket hirdetnek (tudjátok, amikor olyan gusztán lógnak a csinos, felakasztott kaspóban a teraszon), igazából nincsenek feltüntetve az árak, hanem a meg kel adnod az adataidat, majd ezután nézheted meg az árakat, és választhatsz két alapcsomag közül (amikből természetesen a nagyobb verzió sokkal jobban megéri), és ha ez megvan, na utána dönthetsz arról, hogy szeretnéd-e megrendelni a csüngő epreket is – amikért egyáltalán az oldalra klikkeltél. Tehát nem rendelheted meg csak azt, köteles vagy egy hagyományos 10-es epres csomagot is megvenni, ha szeretnéd a reklámban látott epreket. (Igen, ez szerintem is árukapcsolás.) És az a szép még az egészben, hogy azzal, hogy megadod az adataidat (mert máskülönben nem láthatod az árakat), le is adtad a rendelésedet :-D Anélkül, hogy akartál volna egyébként rendelni. Mentségükre szóljon, utánvétes fizetés van, tehát ha nem veszed át, csak magukkal szúrnak ki, de azért ez az egész eljárás némiképpen aggályos egy kicsit… Na, de nem akarok jogászkodni, elvégre mesekönyvíró lettem különben is.

Egyébként az eperpalanta.com oldalról van szó, és ezzel még véletlenül sem szeretném rossz hírüket kelteni, bízom benne, hogy csodás epreink lesznek ennyi palántával , a fenti észrevételek csak tények.

Az ültetés egyébként úgy zajlott, hogy Nonó inkább ki sem jött, korán reggel volt még neki.... de Olívia élvezettel segédkezett mindenben, és kíváncsian várjuk az eredményt, ugyanis mindannyian imádjuk az epret!

(A háromszintes, sötétszürke műanyag kaspót a Bauhausból szereztem be, a palántafölddel együtt, illetve a kis szürke műanyag cserepekbe ültettem a maradék palántát.)

Nézzétek meg az ültetésről a videót itt:


A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!