Barion Pixel Hosszú az erdő, széles az erdő
Szemlélet

Hosszú az erdő, széles az erdő

És mennyire tele van szeméttel, különösen műanyag palackokkal, fémdoboz üdítők dobozaival, és elkeserítő módon néha egy egész lerakat háztartási hulladékkal.

Hogyan szocializálódtak azok, akik számára ez elfogadott? Akiknek rendben van, hogy a kisebb szemetet eldobják, a nagyobbat egyenesen kihordják?!..

Nem tanította meg nekik senki. Egy kicsit haragszom rájuk, de még jobban sajnálom, hogy nem tanították meg nekik, nem kaptak jó értékrendet, de hiszem, hogy ezen lehet és kell változtatni.

Először is azzal, hogy a mi gyerekeinknek más szemléletet tanítunk, másodszor pedig hangot adunk a problémának újra és újra, mert ha mindenki odafigyel, előbb-utóbb lesz változás.

Olívia és Nonó már nagyon tudatosak ebben, soha, sehol nem szemetelnének, és kifejezetten zavarja őket, ha az utcán szemetet látnak.

Az olivianono.hu legelső blogbejegyzése a lakóhelyünk nagyszerű közösségi életéről szól, aminek fontos része az éves szemétszedés, a környék, a szomszédos erdő megtisztítása. Örömmel szoktam figyelni, hogy már egyre több helyen szerveznek ilyen megmozdulásokat.

Ki volt már ilyen programon?


A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!