Barion Pixel Ma van a nyomdai előkészítés
Blog plusz

Ma van a nyomdai előkészítés

Nagy nap a mai, most zajlik a Segítő kezek két kötetének NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉSE

Persze ez már nem a hagyományos értelemben vett tördelési, képelrendezési munka, ami hajdanán a nyomdákban zajlott, mivel ma már szinte minden digitálisan készül.
 
A TÖRDELŐ egy programban rakja össze a szöveget és képeket, hogy azt az elrendezést lássátok, ami a könyvbe kerül. Az ő munkájának eredménye a TIPOGRÁFIA is, hogy olyan betűkkel legyen írva a szöveg és olyan háttéren, amit jó olvasni. 
Én szeretem a fehér hátteret, ezért is nem került rá a képekre, vagy színes háttérre a szöveg. Számomra a fehér szín adja a legtisztább, legletisztultabb stílust. Színesnek pedig ott vannak a képek, azok igazán gyerek szemnek készültek, hiszen mesekönyvről van szó :)
 
 
Ami ma történik, az az IMPRIMÁLÁS. Szó szerint azt jelenti, hogy 'sajtótermék nyomtatási engedélyének megadása', javított nyomdai levonat nyomtatásra engedélyezése. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy egy programba feltöltik a teljes könyvet és borítót, hogy kiszűrjék azokat a hibákat, amiket még javítani kell. Ilyen lehet a nem megfelelő képminőség, rossz felbontás, nem megfelelő képelhelyezés, szöveg elcsúszás, színbeállítás problémája stb.
 
Bízom benne, hogy semmilyen probléma nem lesz ma a nyomdában, és holnap már mehetek megnézni a PROOFOKAT.
 
Ha érdekel titeket ez a folyamat, a nyomdai munka és a folyamat részletei, írok még erről. De ha nem, azt is megértem, a pékségben engem is csak az izgat, hogy forrón kapjam meg a kenyeret :)

A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!