Barion Pixel Megnyílt az Autista Mintaház a XIII. kerületben
Megérteni. Segíteni. Elfogadni.

Megnyílt az Autista Mintaház a XIII. kerületben

Megnyitotta kapuit az Autista Mintaház – Diagnosztikai és Terápiás Centrum!

Szijjártó-Nagy Szilviával, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnökével a mesekönyvekről is beszéltünk, és megtisztelő számomra, hogy az Olívia, Nonó mesekönyvsorozat könyvei kitüntetett helyet kaptak az intézmény polcain. Annyira örülök neki!
A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és az Együtt az Autistákért Alapítvány közös projektjében létrejött Mintaház az autizmussal élő gyermekek fejlesztését és családjaik hosszú távú támogatását szolgálja.
A Mintaház elsődleges feladata, hogy az autizmussal élő gyerekek a legjobb ellátásban részesüljenek. A központban tapasztalt szakértők bevonásával tartanak rendszeres fejlesztő foglalkozásokat az autista gyerekek egyedi igényeire szabva.
 
Az Együtt az Autistákért Alapítványról
Az autizmussal élők száma ma Magyarországon megközelítőleg 160 ezer fő, és a spektrumzavar nagyságrendileg minden 15. magyar családot érintheti. Az Együtt az Autistákért Alapítvány elsődleges céljai között szerepel a társadalom edukálása az autizmust érintő kérdésekről, hogy ledöntsük a spektrumállapotot övező tabukat és a fiatalokat a lehető leghamarabb érzékenyítsük.
Szeretnénk, ha minél többen megértenék, miről is szól az autizmus, mennyire más és sokszínű a spektrumzavarral élők világa. A megértés ugyanis magával hozhatja az elfogadást, ami az egyik legnagyobb segítség lehet az érintett fiatalok számára. A szlogenünk is ezt a szellemiséget tükrözi: MEGÉRTENI. ELFOGADNI. SEGÍTENI. 
 
 
 
 

A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!