Barion Pixel Mese videó keddenként - A gyík
Anya mesél

Mese videó keddenként - A gyík

Ma az Olívia, Nonó és Beni kutya mesekönyvből hoztam Nektek egy mesélős videót, mert a gyíkos történetek most igencsak aktuálisak.

Ha már olvastad a mesét, akkor tudsz róla, hogy a kertünkben bizony több gyík is lakik. Kicsik és nagyok, az Instagramon pedig nyomon követhetitek a kertépítésünket, aminek kapcsán beszámoltam róla, hogy a ház vízszigetelése, a terasz-és kertépítés aggasztó a gyíkok itt maradása tekintetében. Ugyanis a megszokott kis búvóhelyük került a vízszigeteléssel felszámolásra, de a munkálatokat sajnos el kellett végezni, ez elkerülhetetlen volt.

Amikor a munkák elkezdődtek, két picike gyík lakott éppen az ereszcsatorna melletti lyukakban, akiket nagyon szerettem volna megóvni a munkák veszélyeitől, így amíg a szigetelők dolgoztak, én szorgalmasan őrködtem, nehogy ők visszabújjanak, és bent ragadjanak a falban. Az is kérdéses volt, hogy ha elköltöznek, látjuk-e még őket, hiszen új fészket fognak keresni a kertek alatt, jellemzően a szomszédunknál, mert naponta arra mentek át a kerítésen.

De nagyon nagy örömünkre a gyíkok visszajárnak a kertbe, még így is, hogy átrendeződött a terep, és ha minden kész van, kialakítunk nekik egy kis területet, ahova kedvükre bebújhatnak, bízva abban, hogy ezzel maradásra bíztathatjuk őket. Elvégre Magyarországon minden gyík védett, és egyébként is nagyon szépek, szeretnék rájuk vigyázni.

A hatékony gyíkmentő akcióm érdekében még egy hüllős Facebook csoportba is beléptem, azóta egészen sok érdekes dolgot olvastam náluk. Itt vannak:

https://www.facebook.com/groups/152238581474810

A következő videóban megnézhetitek a mesekönyvből A gyík című mesét, a végén pedig a történethez kapcsolódó valódi képeket, videókat!

Mesés estét kívánok! :)


A már megjelent három mesekönyv és ovis foglalkoztató együtt, plusz egy ajándék színező INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL.

shopping_cartKosárba Részletek
Van még...

Ez is érdekelhet!

Hozzászólások

Szólj hozzá te is!